Testuji pro vás

Čokoládovna Carla a její výrobky

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Chtěla bych vám představit pár výrobků společnosti CARLA, které ráda používám, ale i nějaké další novinky, které jsem testovala.

Holandské kakao je výborné nejen chutí, ale je i finančně přijatelné a dobře dostupné v maloobchodní síti. Toto kakao používám do nejrůznějších krémů a náplní nejen do dortů, ale i řezů. Holandské kakao je přírodní kakao upravené a zatmavěné alkalizací. Do kakaa se přidává alkalizační činidlo, nejvíce uhličitan sodný (jedlá soda), nebo uhličitan draselný (potaš či salajka). Přidáním těchto regulátorů (alkalizačních činidel) do kakaové hmoty je zajištěno, že kakaový prášek se lépe rozpouští, má jemnější chuť a je výrazně tmavší. Tímto procesem se také neutralizuje přirozená kyselost kakaa. 

Kakao na pečení. Tak to je produkt, který již podle názvu používám na pečení kakaových korpusů, perníků, koláčů a řezů. Toto kakao obsahuje minimálně 10% kakaového másla. Kakao je světlejší než holandské, protože je přírodní a není alkalizováno.

 

Čokoláda na vaření. Tak to je pro mě top mezi produkty. Ptáte se proč? Protože není čokoláda jako čokoláda! Tato čokoláda na vaření je opravdová čokoláda, nikoli poleva, která se jen tváří jako tabulka čokolády.

Tato čokoláda obsahuje 44% kakaové sušiny. U mě v kuchyni ji používám nejen do krémů, ale i na polevu, či výrobu čokoládových ozdob na dezerty. Jedinou nevýhodu to má, že člověk už musí mít tak trochu praxi, pokud chce z čokolády doma vyrobit „domácí polevu“. To už je trochu „alchymie“. 

Opravdu se jedná o velmi kvalitní čokoládu, ale také je moc hezká – no uznejte, Retro obal je prostě pecka! Carla vyrábí tuto čokoládu ve stejné kvalitě i pro prodejny COOP. Zde se prodává pod privátní značkou Dolcezza. To znamená, že ji koupíte téměř všude. 

Polevy v sáčku. Tyto polevy pravděpodobně zná každá česká hospodyňka. Jsou dostupné ve většině maloobchodní sítě, v řetězcích, ale i velkoobchodech. U zákazníků jsou velmi oblíbené a já jsem je jako kuchařka – pekařka začátečnice také používala. 

Jednoduché, rychlé řešení pro každého. Výhodou je, že to vlastně zvládnou i děti, takže i moje malá Vendulka může „polívat dortík“. Možnost výběru nejrůznějších druhů, od mléčné polevy, tmavé, bílé, přes jogurtovou až po lískooříškovou, či citronovou uspokojí asi každého. I když, vždycky se může najít příchuť, která nám hospodyňkám bude chybět. 

Stačí jen sáček vhodit do vodní lázně, nechat rozpustit, vyjmout, ustřihnout růžek a můžete ihned vesele polívat dezert, nebo dortík. 

Můj tip: Pokud náhodou polevu neseženete, tak Carla tento produkt vyrábí i pro COOP. Zde ji najdete na pultech ve stejné kvalitě, ale označenou názvem Varoma. 

Cukrářské polevy (pecky). Tak toto je produkt, který mám moc ráda. Použití je nejen na polevu jako takovou, kdy stačí pouze vložit potřebné množství čokoládových peciček do misky, nechat rozehřát ve vodní lázni a člověk si tak ušetří práci s čokoládou na vaření (znáte to, nalámete si čokoládu, přidáte moc tuku, takže zase přidáváte čokoládu, pak je to moc husté, no mazec). Další použití je na ozdobu dezertů, zákusků, dortů.

Já bych ubrala trochu cukru, ale rodina a děti jsou zase spokojené. Někdy si říkám, že by bylo fajn, kdyby produkty byly bez cukru a člověk si přidával podle své chuti. Možná tip pro výrobce.

Balení 200g je přesně na náš plech do trouby.

Bonboniéry – no tak to je mazec! Bonboniéra Laguna, tu si, myslím, zná snad úplně každý. Ano, jedná se „mořské plody“, které jsou opravdu moc dobré. Já nejsem pravidelný konzument bonbónů, pralinek, či čokolády, ale tohle, co jsem měla možnost ochutnat, to je „nebe v………no víte kde“! 

Mandle v hořké čokoládě, no mňam. Nemusím moc samotnou čokoládu, pralinky, či bonbóny s náplněmi, prostě to „nejím“. Ale ty mandle, to je něco jiného. Muž mi je chtěl uzmout, ale já se nedalaJ Tedy pak jsem se samozřejmě rozdělila, jak jinak. 

Tentokrát jsem za účelem testování „musela“ ochutnat také pralinky Maretto a výsledek? I když náplně moc nemusím, překvapila mě lahodná a marcipánová chuť s višní. Má to však jednu velkou nevýhodu – pokud okusíte jednu pralinku, nikdy nezůstane jen u ní! Přátelé, tohle musíte ochutnat.

Čokolády – tyto čokolády jsou natolik luxusní nejen obalem, ale především chutí, že se staly nedílnou součástí mé domácnosti. Ano, asi začnu být na čokoládě „závislá“!

Pokud si chcete dopřát vyšší kvalitu za rozumnou cenu, tak tyto čokolády jsou tu jen pro vás! Musím zdůraznit, že mají velmi praktický obal (uzavírání jako obálka), takže se ke své „načaté čokoládě“ můžete kdykoliv vrátit a pokračovat v konzumaci. Chuť čokolád je nezaměnitelná a nenahraditelná! Prostě jsou opravdu vynikající a jako bonus ten nádherný praktický obal.

Carla vyrábí spoustu dobrých věcí. Chtěla jsem být kritická, psát o tom, jak něco není dobré, ale je to těžké, protože tahle výrobní firma si na kvalitě zakládá. Samozřejmě, že člověk musí odlišovat, jestli jí výrobek za dvacet, nebo za čtyřicet korun, protože kvalita něco stojí, ale v portfoliu produktů Carly si vybere každý.

Já oceňuji ryze českou výrobu, velkou škálu produktů a také jejich přístup ke každému produktu.

Má to ale momentálně nevýhodu v tom, že Carla ještě není tak vidět na pultech našich obchodů. Pokud ano, tak jen opravdu pár výrobků. Já je nakupuji v Penny Marketu, Globusu a Coopu. Zde mám jistotu, že základní sortiment dostanu.

Pokud budete mít jako já zájem sehnat více, mrkněte na stránky http://www.carla.cz do sekce kde zakoupit. Jsou tam prodejny, které nenabízí jen modré a fialové čokolády. Prodávají také českou Carlu!

 

 

 

 

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková