Blog

Previous Next

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
Ingredience
30 g droždí
150 ml mléka
100 g cukru krupice
500 g polohrubé mouky
100 g rozpuštěného másla
2 žloutky (do těsta)
1 vanilkový cukr
Špetka soli
50 g rozinek
Citrónová kůra
Malý panák rumu
Mandle a rozinky na ozdobu
2 žloutky (na potření)
 
Postup
Z mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy vložíme mouku, žloutky, rozpuštěné máslo, rum, vanilkový cukr, citrónovou kůru a zbývající cukr krupici (lžíci jsme si odebrali na kvásek). Vše promícháme a přidáme kvásek včetně mléka. Zpracujeme těsto, které necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu (může být i déle, tak že těsto promícháme a necháme znovu kynout). Pak již jen na válu vyválíme dlouhé provázky z těsta a motáme různé tvary, které zdobíme rozinkami a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme podle velikosti jidášků na 180 °C do zlatova (zda je upečeno, můžeme zkontrolovat špejlí).

 

Previous Next

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Firma Bylinky.cz pěstuje ekologickou cestou čerstvé bylinky, které koupíte v některých obchodech, jako jsou Lidl, Albert, Globus, Makro nebo Penny. Kdo je firma, která se pustila do pěstování bylinek.

Bylinky s.r.o. produkují čerstvé bylinky v květináčích i v řezané formě. Bylinky pro vás pěstují ve vybudovaném skleníku o rozloze 1 hektaru v Suchohrdlech u Miroslavi na Znojemsku. Jeden z nejmodernějších skleníků v Evropě využívá původní bioplynovou stanici a je plně ekologicky soběstačný.

Například bazalka je nejoblíbenější bylina u nás. Je choulostivá na pěstování, ale zde pomocí dešťové vody, přírodních hnojiv a ekologického odchytávání škůdců ji pro vás pěstuje český výrobce. O unikátní technologii se dozvíte více zde: http://bylinky.cz/o-nas/technologie/

S marketing manažerkou společnosti Bylinky, s.r.o. Terezkou Vespalcovou, která nás provázela, jsme si den skvěle užili. Protože tahle mladá dáma ví o své práci opravdu hodně, a z jejího vyprávění je slyšet nadšení a láska nejen k firmě, ale i k těmhle bylinkám:)

Lidé, kteří v téhle firmě pracují se musí ohánět, není to jednoduchá práce. Odměnou jim může být i svěží zelené prostředí a vůně bylin. Ale jejich práce si člověk musí vážit, protože než vám bylinky přistanou v košíku, je za tím pot, denní zalévání, hnojení, kypření, a spousty dalšího...

 

Celý článek na: https://www.facebook.com/varimesvendy/posts/1845750085689863

 

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Bylinky tu byly dřív než my. Jejich léčivé a ozdravné účinky jsou nám známy od nepaměti, a pokud chceme zlepšit, zvýraznit a ozdravit naše pokrmy, jsou bylinky tou pravou volbou.

Pažitka není jen něco zeleného na chleba s máslem, je to bylinka, která má mnoho ozdravných látek a účinků.

Previous Next

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Přátelé, dnes jsem měla prima den s Vlastou Horváthem :-). Už dlouho jsme si slibovali kávu a přátelský pokec, oba jsme měli mnoho pracovních povinností a tak nadešel ten den až dnes :-). Ale stálo to za to! Člověk je hnedle dobitý energií ;-). Je prostě prima mít přátele, kteří uctívají stejné hodnoty, berou vše zodpovědně a přistupují k životu s pokorou... A tady je pozdrav od nás.

https://www.facebook.com/varimesvendy/posts/1839783962953142

 
Previous Next

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
Píšete si o receptíky na dezerty z dnešních dílů pořadu Vaříme s Vendy vysílaných na Barrandov PLUS, tak tady je český poctivý TVAROŽNÍK, který jsme pekly společně s Patricií Solaříkovou a její maminkou Helenkou ;-)

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková