Blog

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Dne 20.12.2016 jsem prožila úžasný PEJSKOVITÝ  VEČER. Nejen, že člověk potkal skvělé lidi plné nadšení, dobrovolnické činnosti a lásce k němým tvářím, ale také mohl být součástí pokřtění charitativního kalendáře, jehož koupí lze podpořit záslužnou činnost.

Na této akci jsem se po krátké době potkala opět s Vlasta Horváth​, kterého si velice vážím, a spolu jsme mohli oba stanout na pódiu s lidmi, kteří tuto skvělou akci uspořádali, a podpořit aspoň svou přítomností všechny, kteří ve spolku Dočasky.cz​ pracují. Nyní přináším pár foteček z křestu charitativního kalendáře Dočasky.cz.

Tento spolek můžete podpořit například koupí kalendáře (já mám doma už tři) na:

http://docasky.cz/koupit-kalendar

Kdo je dočaskář?

 

Dočaskářem může být každý, kdo před osudy nezaopatřených zvířat nezavírá oči. Mnoho dočaskářů má vlastní psy, kočky, koně a zároveň pomáhá zvířecím bezdomovcům. Jiní naopak nemají podmínky pro to, aby zvíře trvale vlastnili, a forma dočasné pomoci jim vyhovuje. Dočaskářem se mohou stát i nezletilí, se souhlasem svých zákonných zástupců.

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Dne 19.12.2016 jsem byla na návštěvě v Mlýnu Havlíčkův Brod u pana ředitele MVDr. Romana Valenty, před kterým hluboce smekám! A to nejen před jeho úžasným mlýnem, kvalitní moukou, ale především před ním, jako člověkem s morálními životními hodnotami. Pan ředitelk mě osobně provedl celým mlýnem, který je opravdu úžasný!

Nutno zdůraznit, že si pana ředitele Valenty cením o to víc, že jak je již poznat z titulu pana ředitele, k mlynářskému řemeslu se dostal až v roce 1994, kdy byl mlýn navrácen původním majitelům. V té době měl pan Valenta svou vlastní veterinární ordinaci. Aby mohl dobře provozovat mlynářské řemeslo, jako jeho tatínek a dědeček (na což velmi rád vzpomíná a vypráví), vystudoval potravinářkou školu a nastudoval celý mlynářský proces tak, aby mohl dobře vést mlýn, který vyrábí v dnešní době JEDNU Z NEJLEPŠÍCH MOUK V ČESKÉ REPUBLICE, což dokazují i různé testy a potravinářské zkoušky.

Mé testování Havlíčkobradské mouky si můžete přečíst zde: http://www.varimesvendy.cz/testuji-pro-vas/248-testovani-mouky-z-mlyna-havlickuv-brod 

Více o historii Mlýna Havlíčkův Brod, si můžete přečíst zde:

http://varimesvendy.cz/index.php/partneri-blog/198-mlyn-havlickuv-brod

Mouka z Mlýna Havlíčkův Brod se stala vítězem v testu „A DOST!“ na Streamu:
https://www.stream.cz/porady/adost

https://www.novinky.cz/domaci/388645-velky-test-polohrubych-mouk.html

A tady si můžete poslechnout rozhovor s panem ředitelem MVDr. Romanem Valentou:

http://www.rozhlas.cz/vysocina/tandem/_zprava/hruba-mouka-je-vynalez-ceskych-mlynaru-rika-majitel-mlyna-roman-valenta--1573279

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

V předvánočním čase, 22.12.2016 jsem s dcerkou Vendulkou a mojí manažerkou navštívila Hospic sv. Štěpána​. Doprovod nám dělaly i kamarádky z Lovosic. 

V předvánočním shonu by si měl každý člověk uvědomit, že když má zdravou rodinu a lidi kolem sebe, tak má velké štěstí, a že hodnoty jsou někde jinde, než v honění se za dárky a stůl plný jídla.

Samozřejmě, že si všichni říkáme, že Vánoce jsou svátky klidu a rozjímaní, ale je to opravdu tak? Právě předvánoční návštěvy v neziskových organizacích a na místech, kde lidé dělají záslužnou, a neocenitelnou práci vám dojde, co je důležité.

Chci tímto příspěvkem hlavně poděkovat a obdivně se uklonit všem sestrám, doktorům a vedení Hospice ve Sv. Štěpánu za jejich úžasnou, láskyplnou práci a vlastně poslání, kdy se věnují těm, kteří jsou na cestě na druhý břeh.

Věřím, že povědomí o Vaší práci se ve společnosti rozrůstá, a že Vaši přispěvatelé budou i nadále růst a přibývat. Já mezi ně patřím také. Vendulka zazpívala písničky a řekla básničky, takže udělal velikou radost nejen mě, ale hlavně všem v hospicu sv. Štěpána. Přivezly jsme pár dárečků v podobě andělíčků, cukroví, kuchařek a vánočních štol. Ale odvezly jsme si úžasný pocit z krásného setkání!

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Hostem  svátečního předvánočního dílu byla česká herečka, zpěvačka a moderátorka - vždy usměvavá Michalea Dolinová a její dcera Terezka.

Další díl pořadu Vaříme s Vendy byl opět zaměřený na českou kuchyni a její klasické, ale pomalu mizející recepty. V tomto díle se připravovalo sváteční občerstvení na Vánoce a Silvestra. Včetně tipů od Vendy!

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení

Hostem 13. dílu byl známý moderátor Miroslav Vaňura působil v minulosti v televizi Nova, kde provázel pořadem 112, který je možné označit jako reality show. Přinášel situace, ve kterých se mohli octnout například záchranáři, hasiči či policisté. 

Mirek Vaňura se později přesunul do České televize, kde se inovovaný pořad vysílal jako Tísňová linka. „Stodvanáctku“ nyní připravuje pro televizi Barrandov. Ale hlavně ho znáte z televizních zpráv televize Barrandov. Nyní ho poznáte i v roli tatínka.

Myslíte si, že umí vařit či péct? Dozvěděli jsme se jak je na tom s českou kuchyní jeho syn Ondra, který již nyní moderuje pořady na Radiožurnálu.
Nyní ho poznáte i v roli tatínka a hosta Venduly Špětlíkové.

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková