Blog

Previous Next

Mlékárna Valašské Meziříčí - tisková zpráva

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Autorka kuchařek a televizního pořadu Vendula Špetlíková, známá jako Vendy, se spojila s Mlékárnou Valašské Meziříčí a pro milovníky dobré kuchyně společně vytvořili několik receptů. Ty potom uvařili s desetibojařem, mistrem světa v juniorské kategorii a mistrem Evropy v kategorii do 23 let Jirkou Sýkorou, kterého Mlékárna podporuje, podobně jako i další mladé sportovce. Pro své zákazníky Mlékárna  připravila tyto recepty v podobě video receptů vhodných nejen na slavnostní stůl, ale také jako pohoštění pro rodinu či přátele. Mlékárna Valašské Meziříčí oslovila ke spolupráci známou blogerku a autorku kuchařek Vendulu Špetlíkovou z blogu Vaříme s Vendy, která má bohaté zkušenost s vařením, ale také natáčením kulinářského pořadu. Vendy je milovnicí tradičních českých receptů, ve kterých používá kvalitní suroviny. Jirka Sýkora vyznává vyváženou a plnohodnotnou stravu. Oba rádi vaří.

 

„Rozhodli jsme se společně propojit naše produkty a zdravý životní styl desetibojaře Jirky Sýkory, nezbytný pro všechny mladé lidi. Připravili jsme slavnostní pokrmy a natočili krátká videa z vaření rychlých, chutných pokrmů. Ke spolupráci jsme přizvali také známou blogerku Vendy z blogu Vaříme s Vendy, která má bohaté zkušenosti s vařením," říká Radka Benešová, Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Na video recepty jsme použili produkty Mlékárny Valašské Meziříčí, ať již Kysanou smetanu, Bílý jogurt nebo Smetanové jogurty ochucené z Mlékárny Valašské Meziříčí, které dodávají pokrmům lehkost i chuť,“ dodává Radka Benešová.

Vendula Špetlíková je autorkou dvou knih o vaření. V televizním pořadu předávala divákům pohled do své kuchyně a hlavně inspirovala k výzvě Předej to dál! Je zastáncem tradiční české kuchyně a receptů po našich maminkách, babičkách a ze starých kuchařských knih, které střeží jako rodinný poklad. Cílem pořadu bylo, aby se tyto recepty dále předávaly dětem, vnoučatům a rodinným přátelům. Její druhá kniha – Vaříme s Vendy! Recepty na spokojený život vznikla právě na základě tohoto televizního pořadu, s celoplošnou distribucí v ČR a SR.

JOGURTOVÉ NEKYNUTÉ LÍVANCE

Česká klasika, v moderní odlehčené verzi bez kvasnic

Ingredience

2,5 hrnku (250 ml) hladké mouky

2 celá vejce

1,5 hrnku mléka

1 bílý jogurt (150 g)

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

Špetka soli

Postup

Postup na tyto lívance je zcela jednoduchý a rychlý. Všechny ingredience umícháme v hladké těsto, na pánvi rozehřejeme olej a smažíme (né zprudka) na rozpáleném oleji do zlatova. Lívance pak podáváme podle chuti s jogurtem, ovocem, marmeládou, nebo domácím džemem.

LOSOS PEČENÝ NA SOLI S JOGURTOVÝM PŘELIVEM

Jednoduchá rychlá příprava, pro labužníky i začátečníky

Ingredience (Na 4 porce)

4 steaky z lososa

2 bílé jogurty (á 150 g)

1 kg Hrubozrnné mořské soli

Citrónová (limetková) šťáva

Hrst pokrájeného kopru

Cukr

Bílý pepř

Sůl

Postup

Pekáček vysypeme hrubozrnnou solí, lososa na ní položíme kůží dolů a dáme péct do trouby asi na 25-30 minut. Přeliv je zcela jednoduchý, smícháme bílý jogurt se špetkou soli, cukru a bílého pepře, zakápneme citrónovou (limetkovou) šťávou a přidáme nakrájený kopr. Podávat můžeme s uvařeným bramborem.

JOGURTOVÉ MINIDEZERTY S POVIDLY

Rychlé minidezerty, které zvládne úplně každý,

Tuk v těstě nahrazuje jogurt, který zaručí vláčnost korpusu

Ingredience těsto

1 hrnek polohrubé mouky (hrnek=250ml)

1/4 hrnku cukru krupice

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

2 celé vejce

2 bílé jogurty (á 150 g)

3 lžíce kakaa

3 lžíce rumu

3 lžíce švestkových povidel

Postup

Všechny ingredience umixujeme v hladké těsto. Kakaové těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut (nutné zkusit špejlí, zda je upečeno). Koláč necháme vychladit a poté vyklopíme z formy.

Další ingredience

Povidla

Smetana 33%

Smetana fix

Postup

Po vychladnutí nakrájíme koláč na plátky, je to jednoduché, protože se držíme zářezů od srnčího hřbetu (celkem 16 ks). Poté na tácek vyskládáme 8 kusů plátků, potřeme povidly a přiklopíme druhým plátkem. Nakonec již jen nastříkáme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a ozdobíme dle fantazie.

 

VENDY TIP! Na koláč můžeme po vychladnutí nalít čokoládovou plevu a posypat tím, co máme rádi – oříšky, kokos, mandle, nebo nastrouhanou čokoládovou tyčinku. Takto připravený koláč můžeme servírovat samostatně, nejen na minidezerty.

 

LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Odlehčená verze bramborovému sálu, díky jogurtu a čerstvému jablku, po kterém Vám nebude těžko

 

Ingredience

1 kg brambor

3-4 velké mrkve

2-3 petržele

200 g celeru

2 Jablka

1 malá cibule

1 lžíce cukru

2 lžíce octa

1 malé balení (170 g) sterilované kukuřice

1 malé balení (170 g) sterilovaného hrášku

4 sladko-kyselé okurky

2-3 lžíce majonézy

Bílý jogurt

Sůl, Pepř, Citrónová šťáva

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupanou mrkev, celer a petržel. Jakmile je zelenina poloměkká, vypneme sporák, přidáme cukr a ocet a necháme v tomto nálevu vychladnout. Pak zeleninu pokrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme jablíčko a cibuli.

Všechno dáme do větší mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme, zastříkáme citrónovou šťávou, přidáme majonézu, jogurt a znovu promícháme.

 

VRSTVENÝ JOGURTOVÝ POHÁR

Sladká tečka nesmí chybět, ale mnohdy není čas na přípravu – tento pohár se připraví za chvilku a výsledek stojí za to

 

Ingredience

1 ovocný smetanový jogurt (150 g)

Drobenka z korpusu, nebo bábovky (můžeme nahradit drcenými piškoty)

Čerstvé ovoce

Postup

Do poháru pokrájíme odřezky korpusu, nebo bábovky, navrstvíme ovocný jogurt a celý postup opakujeme až je pohár hezky plný. Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty, nebo meduňky.

______________________________________________________________________________________

Privatizací Beskydských mlékáren v roce 1992 vznikla Mlékárna Valašské Meziříčí. Současný výrobní program tvoří tyto výrobky: smetanové jogurty,polotučné ovocné jogurty, nízkotučné ovocné jogurty, kysané výrobky, BIO jogurty a čerstvé tekuté výrobky. Mlékárna Valašské Meziříčí se zařadila mezi významné výrobce kysaných mléčných výrobků České republiky. Zákazníci si je oblíbili především pro jejich vysokou kvalitu a lahodnou chuť. Prvotřídní kvalita výrobků je potvrzena nejen jejich stoupající oblibou, ale i získáním nejrůznějších ocenění. Za těmito úspěchy stojí především zaměstnanci společnosti, kteří ke kvalitě výrobků přispívají svým nadšením a obětavostí. Její výrobky jsou zastoupeny v celé síti obchodních řetězců i ostatních prodejen. Co se týče exportních aktivit, mlékárna se soustředí na slovenské trhy. Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

 

Jiří Sýkora je český vícebojař, juniorský mistr světa v desetiboji z roku 2014 a také Mistr Evropy 2017 v kategorii do 23 let . První roky života strávil ve Vladislavi a nyní bydlí v Praze. K atletice ho přivedl trenér Pavel Svoboda, který ho objevil na Vánoční laťce pořádané školou. Atletice se věnuje od svých 14 let. V roce 2011 v první dorostenecké sezóně vyhrál mistrovství republiky v desetiboji výkonem 6973 a nominoval se na mistrovství světa dorostenců do 17 let v Lille. Zde závodil v osmiboji a výkonem 5823 skončil sedmý. V roce 2012, kdy se nekonala žádná mezinárodní dorostenecká akce, Jiří Sýkora vyhrál znovu mistrovství republiky výkonem 6854. V první juniorské sezóně roku 2013 zaznamenal velký výkonnostní růst a vyhrál mistrovství republiky v desetiboji výkonem 7521. Jiří Sýkora se tímto výkonem kvalifikoval na mistrovství Evropy juniorů v Rieti a zařadil se mezi favority na medaili. Před mistrovstvím Evropy vyhrál mistrovství republiky v dálce mužů výkonem 764. Velké zlepšení zaznamenal již v hale v roce 2014, kdy vyhrál mistrovství republiky v sedmiboji a výkonem 5838 překonal český rekord Jana Kudličky. Před mistrovstvím republiky navíc absolvoval první seniorský sedmiboj na mezistátním utkání v Anglii a zaznamenal výkon 5530. V letní sezóně překonal na mistrovství republiky v Praze téměř o 300 bodů český juniorský rekord Tomáše Dvořáka výkon 8047 a s přehledem splnil limit na MS juniorů v Eugene. Před ním stačil absolvovat první seniorský desetiboj na Madeiře v rámci I. evropské ligy vícebojů. V závodě atakoval hranici 8000 a skončil výkonem 7927 na druhém místě. Zároveň splnil limit na seniorské mistrovství Evropy v Curychu. 16 dní po tomto výkonu zahájil desetiboj na mistrovství světa juniorů a hlavně díky povedenému druhému dnu a heroickému výkonu v závěrečném běhu na 1500m získal první mužskou juniorskou zlatou medaili pro ČR v nejlepším historickém výkonu v rámci juniorského desetiboje 8135 (absolutního juniorského světového rekordu 8397 dosáhl Němec Voss v rámci mužského desetiboje). V roce 2016 se Jiří Sýkora  zúčastnil Letní Olympiády v RIO DE JANEIRO.

 

Vendula Špetlíková se narodila 26. 12. 1981 v Praze. Základy vaření a pečení ji naučila její maminka, výborná kuchařka tradičních českých jídel a studnice receptů našich maminek a babiček. První tištěnou knihu vydala v roce 2015, s distribucí po celé ČR a částečně i na Slovensku – v knihkupectvích, ale i řetězcích Tesco, Albert hypermarket, Makro, nebo Globus, ale i na vlastním e-shopu. Druhou tištěnou kuchařku vydala v roce 2017. V současné době píše svůj blog, každý den inspiruje své fanoušky recepty české kuchyně na Facebooku a sociálních sítích s fanouškovskou základnou přes 20.000 a průměrným dosahem 140.000 uživatelů, specializuje se na českou kuchyni, a proto jsou její prioritou i české výrobní firmy. V roce 2016 a 2017 se umístila v TOP 10 Czech Blog Awards a pravidelně inspiruje diváky u televizních obrazovek v pořadech pro ženy na ČT1, ale i v rádiu v pořadu „Rádiové vaření s Vendy“. Na otázku „Jak byste se představila, pro ty, kdo Vás neznají?“, odpověděla autorka kuchařek: „Jsem kuchařka, moderátorka, bloggerka, vydavatelka knih, ale i producentka vlastního pořadu. Snažím se prosadit dnes trochu opomíjenou českou kuchyni našich babiček a maminek, vařím z kvalitních, dobře dostupných surovin u nás, tak aby každodenní vaření bylo radostí a né starostí, kde sehnat exotickou surovinu. Pro mé fanoušky jsem dobrou přítelkyní, kamarádkou a rádkyní. Držím se zásady, abych propagovala vždy kvalitní produkty, které budou pro všechny dostupné a mohu se za jejich kvalitu zaručit.“

www.varimesvendy.cz, http://facebook.com/varimesvendy

https://plus.google.com/102851902928288093449/posts/p/pub

https://www.youtube.com/channel/UCw83HPVmyiimdNFhkMIwN0w

https://www.instagram.com/varime_s_vendy/

Komentáře   

# Alinaea 2018-10-05 16:32
Студия маркетинга, оказывающее полный комплекс услуг по разработке и поддержке веб-систем.
С 2004 возраст мы создаем веб-сайты, интернет-магазины и информационные порталы,
разрабатываем видение продвижения вашего бизнеса в глобальной, проводим рекламные и PR-кампании,
а также консультируем и предоставляем любые надежда услуг сообразно поддержке вашего интернет-проекта.
Высокий профессиональный высота наших сотрудников,
ориентация на потребности заказчика выдают нам выполнить задачи всякий сложности.
Продвижение сайтов
продвижение сайтов Казань
раскрутка сайта
Раскрутка и продвижения сайта в web сети удовлетворяет строй задач компании,
основная виды – польза заявок и, в конечном итоге, клиентов.
Seo Раскрутка сайта – действия,
направленных на повышение его положений в выдаче Google,
который увеличит к сайту целевой трафик.
https://vk.com/prodvizhenie_saitov_kzn - вывод сайта в Казани
Odpovědět
# AmuelsaW 2018-10-12 20:21
Проститутки в Краснодаре
Индивидуалки в Краснодаре
Массажные салоны в Краснодаре
Выезд индивидуалки в Краснодаре
Недорогие шлюшки
Интимные знакомства в Краснодаре Краснодара
Проститутки в Краснодаре
Индивидуалки в Краснодаре
Массажные салоны Краснодара
Выезд проституток в Краснодаре
Бюджетные проститутки Краснодара
Интим знакомства в Краснодаре
Шлюхи Краснодара
Индивидуалки в Краснодаре
Массажные салоны в Краснодаре
Выезд блядей в Краснодаре
Бюджетные шлюхи Краснодара
Интимные знакомства в Краснодаре
Проститутки в Краснодаре
Индивидуалки Краснодара
Массажные салоны в Краснодаре
Выезд индивидуалок в Краснодаре
Дешевые шлюшки Краснодара
Интимные знакомства в Краснодаре
Odpovědět
# dal 2018-11-07 21:48
Бесплатный самоучитель по Автокад на практических видеоуроках и иллюстрированных статьях, смотрите и читайте на сайте.
Odpovědět
# whona 2018-11-09 18:26
Прямая в Автокад. Команда Прямая. Построение вспомогательной прямой линии в Автокад по умолчанию и расширенными способами. После изучения статьи, у Вас не возникнет вопрос: Как начертить вспомогательную линию в Автокад. Прямая Автокад параллельно данной, под углом и т.д! - статья, видео на сайте.
Odpovědět
# whona 2018-11-10 07:06
Прямая в Автокад. Команда Прямая. Построение вспомогательной прямой линии в Автокад по умолчанию и расширенными способами. После изучения статьи, у Вас не возникнет вопрос: Как начертить вспомогательную линию в Автокад. Прямая Автокад параллельно данной, под углом и т.д! - статья, видео на сайте.
Odpovědět
# Tredo 2018-11-10 17:03
Как нарисовать луч в Автокад с помощью инструмента луч, смотрите, читайте на сайте.
Odpovědět
# Tredo 2018-11-12 12:14
Как нарисовать луч в Автокад с помощью инструмента луч, смотрите, читайте на сайте.
Odpovědět
# VoW 2018-11-12 14:02
Автокад "Сопряжение". Команда в Автокад "Сопряжение" позволит сделать скругление и сопряжение кромок двух 2D-объектов или смежных граней 3D-тела. Как сделать сопряжение и скругление углов в Автокад. Построение сопряжения с обрезкой и без обрезки концов объектов за скруглением. Как в Автокад сделать (построить) сопряжение с автоматическим скруглением всех углов полилинии, параллельных прямых, непересекающихся объектов. Циклический режим работы команды Сопряжение. Статья. Видео. Читайте, смотрите на на сайте.
Odpovědět

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková