Když jsem zvažovala přizvat do mé kuchařky i partnery, protože náklady spojené s vydáním kuchařky samozřejmě nejsou malé, chtěla jsem oslovit jen ty firmy, které znám, které mám ráda a jejichž výrobky používám, protože vím, že jsou dobré. Jednou z těchto firem byl český výrobce, firma Amylon.
Otestovala jsem jejich pudingy už mnohokrát. Od jejich klasických vanilkových, čokoládových či karamelových, přes bezlepkové až po Retro pudingy dvou příchutí. A právě tyto posledně jmenované pudingy vám chci představit, protože se staly součástí mého pečení.
Retro pudingy mě v obchodě zaujaly obalem, ten mě přesvědčil o tom, že tyhle pudingy musím vyzkoušet. A také pak tím, že jako jediné na trhu mají dvě příchutě. Višeň s čokoládou nebo vaječný likér s kokosem mě přesvědčily, že do toho mám jít.
Pudingy mají klasický papírový obal v retro designu. Sypká směs pudingů jde lehce rozmíchat a nedělá hrudky, což je pro mě při přípravě jídel také hodně důležité. Z půllitru mléka (já používám minimálně polotučné, nejraději plnotučné) uděláte úžasný chutný puding. Naší rodině chutná jen tak, nebo v pohárech s piškoty a ovocem. To ocení hlavně moje děti.
Ale proč jsou tyto pudingy podle mě geniální, to je pečení. Když dělám dorty či moučníky s krémem a chci luxusnější a výraznější chuť, použiji místo klasického pudingu Retro puding. Čokoládový krém najednou získá barvu a chuť višní v čokoládě, smetanový krém s Retro pudingem vaječný likér s kokosem najednou získá příchuť exklusivního moučníku, a to nemluvím o příchuti banán s karamelem, kdy po přidání plátků banánu získá moučník najednou úplně jinou dimenzi. Ráda tuto příchuť banán s karamelem dávám například na Krtkův dort na plech.
A zde je tip na super ČOKOLÁDOVO - VIŠŇOVÝ KRÉM
- ½ sklenice višňového kompotu
- 1 vanilkový cukr
- 2 Retro pudingy višeň-čokoláda (mohou být i ostatní příchutě)
- ½ l ušlehané šlehačky oslazené dle chuti
Višňová hmota:
Z kompotu odebereme 12 višní na ozdobu. Zbylé višně vypeckujeme, pokapeme griotkou nebo rumem (pokud dort není pro děti) a dáme asi na hodinu odležet. Do šťávy z kompotu přidáme vanilkový cukr a 2x Retro puding. Pokud je šťávy málo, nastavíme višňovým nebo černorybízovým džusem. Uvaříme rosol, přidáme do něj vypeckované višně a promícháme. Prochladlou hmotou plníme proříznutý dort. Uvidíte, že tímhle krémem nadchnete každého strávníka