Blog

Chřest

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 

Chřestová sezóna je v plném proudu, jelikož začíná v dubnu a končí v červnu. Takže můžeme začít "chřestovat" 

Chřest neboli špargl, obsahuje vitamíny A, C, E a B a také draslík, vápník, sodík, fosfor, mangan, křemík a železo. Takže je nejen moc dobrý, ale i zdravý. Při nákupu si ale dejte pozor na to, aby byl čerstvý! Neměl by mít zahnědlé, zašedlé nebo žluté konce. Špargl nesmí být gumový ani scvrklý, při ohybu musí prasknout a musí být plný šťávy a mít hlavičky uzavřené. 

Někdo mi říkal, že je chřest „jen módní záležitost“, ale to není pravda! Víte, že chřest z Ivančic byl oblíbený i na vídeňském císařském dvoře? 

 

Kontakty

NAKLADATEL KUCHAŘKY

VENDY PRODUCTION s.r.o.
Za Rybníčkem 481, Strančice, 251 63
IČ: 04971647
DIČ: CZ04971647

 

Bankovní spojení: 4222987339/0800 Česká spořitelna

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

Vendula Špetlíková